Compresoarele de aer se folosesc de mai bine de 100 de ani, oriunde e nevoie de acționarea unei unelte prin presiunea aerului. Cu timpul au evoluat într-o mare varietate de tipuri și modele, de la cele cu aplicații exclusiv industriale, până la compresoarele pe care le folosim în garajul personal.

Ca și în cazul oricărei alte unelte, scopul lui ultim este acela de a diminua costurile și de a reduce din timpul alocat lucrării. În general, uneltele pe bază de aer comprimat prezintă avantajul de a fi mai puternice și mai ușoare decât cele electrice. Dacă aceste considerente sunt importante pentru dvs, atunci ar fi o idee bună să investiți într-un compresor de aer.

În esența, toate varietățile de compresor îndeplinesc aceeași funcție, anume de a crește presiunea cu gaz, în general aer, și de a diminua progresiv un volum. Cele mai multe compresoare de pe piață folosesc un sistem cu “debit pozitiv”, unde presiunea este creată prin umplerea cu aer a unui rezervor special, urmată de reducerea volumului acestuia la o fracțiune din cel inițial, comprimând astfel aerul dinauntru. Mecanismul implicat poate fi un piston, un șurub rotativ sau o diafragmă. O  altă valoare utilă este ciclul de lucru, care poate fi continuu sau intermitent. Ciclul de lucru ne lasă să știm dacă motorul poate funcționa la puterea nominală în mod continuu sau cu întreruperi, adică dacă va trebui să reducem din sarcină motorului, sau să îl oprim, după un anumit interval de timp. Totalitatea categoriilor de compresoare de aer îndeplinește, în esență, aceeași funcție de creștere a presiunii aerului, diminuând progresiv un anumit volum. Cele mai populare fac parte din categorie produselor ce utilizează sistemul cu debit pozitiv. Este vorba despre cele care creează presiunea prin umplerea unui rezervor special cu un gaz – în acest caz aerul, comprimându-l când reduce volumul cu o fracțiune față de valoarea inițială.

Alegerea unui compresor de aer te poate face sa te simti pierdut printre multimea de variante daca nu stii ce sa cauti cu exactitate. Acest lucru se intampla deoarece exista o multitudine de modele de compresor de aer, destinate unei multitudine de aplicatii. Pentru a alege un compresor de aer potrivit necesitatilor tale, va trebui sa te inarmezi in prealabil cu o baza minima de cunostinte despre acest aparat.

ROMAER-PRO SRL, este importator şi distribuitor unic ALMIG Kompressoren Gmbh (fost ALUP), HAUG si SAUER Kompressoren Gmbh  pe teritoriul României. Soluții complete pentru aer & gaze comprimate

Compresoare de aer | Solutii complete pentru aer comprimat | Compresoare cu surub.

ROMAER PRO provine dintr-o întreprindere germană cu tradiție îndelungată, ale cărei produse sunt recunoscute în sectorul pneumaticii pentru calitate, inovație și preocupare în ceea ce privește clienții.

ROMAER-PRO SRL, este importator şi distribuitor unic (ALMIG Kompressoren Gmbh (fost ALUP) si SAUER Kompressoren Gmbh) pe teritoriul României, a celei mai largi palete de produse de pe piaţa aerului comprimat: compresoare cu şurub, compresoare cu piston (de joasă, medie şi înaltă presiune), echipamente pentru tratarea aerului comprimatşi asigurarea managementului condensului, rezervoare pentru aer comprimat, dispozitive de monitorizare şi control al staţiilor de aer comprimat, recuperatoare de energie pentru producerea apei calde, turbocompresoare, scule pneumatice.

În calitate de lider ofertant de sisteme avansate de aer comprimat, preocuparea noastră constantă față de cercetarea științifică și dezvoltarea continuă constituie bazele tuturor echipamentelor pe care le comercializăm.

În acest context, ținem desigur cont și de cerințele din ce în ce mai severe legate de protecția mediului și economia de energie.

Motivarea personalului, capacitatea de lucru în teren, echipamentele şi dotările de care dispunem sunt elemente de bază în atingerea obiectivelor propuse, dând dovadă de promptitudine şi profesionalism.